lauri.hautamaki

Turkin todelliset tavoitteet?

Jos Israel lähettäisi tankkejaan naapurimaahan, koko maailma kiljuisi hysteerisenä - Suomi muiden mukana. Nyt kun Turkki tekee sen, kaikki ovat hiiren hiljaa, mitään vastalauseita ei esitetä, vaikka Turkin pääasiallinen kohde ilmiselvästi ei ole se mitä väittävät.

Turkki on iskenyt enimmäkseen kurdikohteisiin, pommittanut kurdikyliä välittämättä siitä, että kylissä aivan varmasti on naisia, lapsia, siviiliväestöä.

Turkin räikeä asioiden vääristely ei voi olla vailla seuraamuksia - missä ovat maailman vastalausseet? Missä euroopan mielenosoittajat? Turkki pyrkii alueelliseksi supervallaksi, keinoja kaihtamatta, nyt käyttäen isiksen oletettua uhkaa keppihevosena.

Isiksellä kerrotaan olevan muutamia tuhansia taistelijoita, onko se muka todellisesti muuta kuin luotu uhkakuva, jota käytetään hyväksi milloin mihinkin tarkoitukseen, turvapaikan saamiseksi euroopasta, kurdien lyömiseksi, tai jonkun muun tavoitteen vuoksi... kapinalliset kinuavat aseita yhdysvalloista - taistellakseen isistä vastaan - ja juuri näin isis sai myös omat aseensa, kinusi yhdysvalloilta taistellakseen syyrian diktaattoria vastaan, yhdysvallat jopa koulutti isiksen taistelijoita jordaniassa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

Toimituksen poiminnat