lauri.hautamaki

Rasistista jalkapallon peluuta

Itä-Helsinkiin on perustettu maahanmuuttajille tarkoitettu jalkapalloseura "Mylly". Onko tällainen rasistinen tominta aivan laillista? Tukeeko palloliitto tosiaan näin räikeää etnistä erottelua? Ollakseen Myllyn pelaaja, tulee siis olla maahanmuuttaja?

Kuvitelkaa asetelma toisinpäin, ollakseen vaikkapa "Malmin Maalintekijöiden" pelaaja, tulisi olla ns. kantasuomalainen! Kaikki lehdet olisivat tuomitsemassa, palloliitto kieltäytyisi ehdottomasti olemasta missään tekemissä ja yksikään joukkue ei saisi pelata näiden kanssa. Poliisi kutsuisi kaikki Maalintekijöiden toimihenkilöt ja pelaajat kuulusteluihin ja syytteitä sataisi. Vasemmisto ja vihreät kirkuisivat punaisina eduskunnan lehtereitä myöten.

Katsotaan sitten sitä mahdollista "antia": http://www.fifa.com/fifa-world-ranking/ranking-table/men/

ps. Varsinainen "voimavara". Somalia ja Eritrea jaetulla viimeisellä sijalla, vailla ainuttakaan rankingpistettä. Irak sijalla 113 ja Afganistan sijalla 150 (Suomen sijoitus 61)

Millä tavalla auttaa kotoutumisessa, jos "maahanmuuttajat" touhuavat keskenään, eikä se pikemminkin ole erottava tekijä ja johtaa ulkomaalaisjengien syntyyn? Varsin monen ulkomaalaisen ulkomaalaistaustaisen pahoinpitelijän on kerrottu olleen "ihan kunnollinen nuori mies, pelasi jalkapalloakin..."

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat