lauri.hautamaki

Vähävaraisille tarkoitetut kaupungin vuokra-asunnot varakkaille?

Kaupungin vuokra-asunnot on tarkoitettu vähävaraisille ihmisille ja mielestäni ei ole oikeudenmukaista että niissä asuu vuosikausia ihmisiä, jotka ansaitsevat reilusti yli ansiorajojen.

Vihreiden apulaiskaupunginjohtaja Sinnemäki haluaa jatkossakin kaupungin asunnot VARAKKAIDEN käyttöön. Sinnemäen perustelut ovat käsittämättömät,

"– Jos parempituloiset poistuisivat kaupungin vuokra-asunnoista, se vain pahentaisi asuinalueiden eriytymistä. Jo nyt monet pienituloiset asuvat kaupungin vuokra-asunnoissa ja samoilla asuinalueilla. Tällä politiikalla joukossa voi kuitenkin olla myös hyvätuloisia"

http://yle.fi/uutiset/sinnemaki_kaupungin_vuokra-asuntoihin_halutaan_jat...

Selittäköön se joka osaa, mutta itse en tavoita mitään järkevää ajatusta tuosta Sinnemäen perustelusta. Tarkoittaako Sinnemäki, että vähävaraiset ovat huonompia ihmisiä ja siksi pitää asunnot antaa varakkaammille etteivät köyhät vain ala muodostaa slummia?

Ymmärrän kyllä, että Sinnemäen puoluetovereista aika moni on onnistunut pääsemään edulliseen kaupungin asuntoon Helsingin Käpylään, eivätkä he halua muuttaa tulojensa noustua yhtään minnekään, vaikka varaa olisi vuokrata yksityisiltä markkinoilta asunto.

Miksi haluaisivatkaan? Tottahan ihminen haluaa asua edullisessa asunnossa. Vaikka sitten veisi sen asunnon vähävaraiselta, joka ei kykene vuokraamaan yksityiseltä, tai jos juuri ja juuri saa asunnon hankittua, siihen vuokraan menee valtaosa tienisteista.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat