lauri.hautamaki

Kaikki blogit puheenaiheesta Perustuslaillinen ristiriita

Kohti todellista uskonnonvapautta

Osallistuin Helsingin seudun vapaa-ajattelijat ry:n vaalipaneeliin. Aihe on minulle läheinen, sillä olen elänyt lapsuuteni ja nuoruuteni teokraattisessa, islamistisessa valtiossa, jossa uskonto ja politiikka ovat toisistaan erottamattomat. Ylintä valtaa synnyinmaassani Iranissa pitää papisto ja lainsäädäntö pohjautuu Koraanin oppeihin.

Kaavoitus- ja lupamenettely ei enää perustuslain 12, 14, 20 ja 21 §:n mukainen?

 

... vain sähköisenä: vanhusten ja vammaisten edut eivät tule huomioiduiksi.

 

Normien purku - enää tästä nykytasosta pidemmälle - kaavoituksessa ja ympäristöluvissa tulee lopettaa välittömästi. Nyt on menty jo liian pitkälle! angry

 

"Hallitus esittää sähköistä asiointia ympäristö- ja vesilupien käsittelyyn"

Tasa-arvo

Parasta aikaa ympäri maata, kuntien ja kaupunkien valtuustot miettivät miten saa rahan riittämään kaikkeen? Tämä aika, missä asukkaalle kaikki on oltava valmiina, ja mielellään jonkun toisen maksamana ja vielä laadukkaina palveluina, tuntuu kestämättömälle, ellei myös laskuja voida tasata niin, että se, joka saa eniten, sen on myös maksettava enemmän.

Luottamus Stubbiin mennyttä

Hyvä herra Alexander Stubb,
Kirjoitan tätä pitkäaikaisena Kokoomuksen äänestäjänä, peruskouluopettajana ja moralistina (viimeiselle hymiö).

"Sori siitä" on riittävä anteeksipyyntö, kun kesätyöntekijä tilaa kioskiin vahingossa vaniljaa, vaikka se on suklaa mikä on loppu. Valtiovarainministerille se ei riitä. Varsinkin, kun asia ei ole irrallinen yksittäinen "virhe", kuten sitä nimititte. 

Kiinteistöveron tasa-arvoisuus

 

Maaseudun puolustajana otan jälleen esille kiinteistöveron, koska nykyinen käytäntö kiinteistöverosta rikkoo perustuslain luapausta yhdenvertaisuudesta lain edessä.


Kuten muistamme 1980 luvulla taajameissa maksettiin ns. katumaksua.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä