lauri.hautamaki

Kaikki blogit puheenaiheesta Taloustilanne

Me maksamme!

Eduskunnan perustuslakivaliokunta matkustaa tänään kahden päivän mittaiselle vierailulle Ahvenanmaalle "kuulemaan" jotakin... jotain sellaista, mitä ei ilmeisesti voinut lähettää sähköpostilla, kirjeellä, faxilla, tekstiviestillä, ei soittaa, ei videopuhelulla... jotain tärkeää, minkä vuoksi peräti 10 kansanedustajan on keskeytettävä työnsä kahdeksi päiväksi ja matkustettava paikan päälle kuulemaan asia.

Toivottavasti joskus selviää mikä tämä niin kovin tärkeä asia mahtoi olla.

Me maksamme!

Eduskunnan perustuslakivaliokunta matkustaa tänään kahden päivän mittaiselle vierailulle Ahvenanmaalle "kuulemaan" jotakin... jotain nsellaista, mitä ei ilmeisesti voinut lähettää sähköpostilla, kirjeellä, faxilla, tekstiviestillä, ei soittaa, ei videopuhelulla... jotain tärkeää, minkä vuoksi peräti 10 kansanedustajan on keskeytettävä työnsä kahdeksi päiväksi ja matkustettava paikan päälle kuulemaan asia.

Toivottavasti joskus selviää mikä tämä niin kovin tärkeä asia mahtoi olla.

Puolustaako ammattiliitot palkansaajien etua kaikkein isoimmassa uhassa?

Yhteiskunnassamme parhaillaan eri tahot yrittävät saada huomion siirrettyä keskusteluillaan pois hallitsemattomasta maahanmuutosta ja sen aiheuttamista ongelmista. Ammattiliittojen edustajilta ei saa suunvuoroa kun he ottavat kantaa yhteiskuntasopimus asiaan. Paasataan hallituksen vihjailemista pakkolaista ja sitä pidetään maailman isoimpana uhkana. Hallitsematon maahanmuutto sivuutetaan ammattiliittojen puolelta kokonaan sanomatta siitä sanaakaan.

Shakespearea mukaillen on jotain mätää Suomenmaalla

Tässä on nyt tullut seurattua farssia, jonka osapuolina ovat olleet niin hallitus, työnantaja- kuin työntekijäjärjestötkin. Farssi tuntuu ikävä kyllä muuttuvan kuitenkin tragediaksi. Asia on joka tapauksessa ollut vakava – Suomen talouden ja kilpailukyvyn kuntoon saattaminen. Kriisitietoisuutta on levitetty erityisesti hallituksen ja työnantajien toimesta ja syyllisen osaa on sovitettu työntekijöille.

Sovinto?

Antakaa sille Lauri Lylylle kynä! Nopeasti! Ja pitäkää ne AKT jäärät ovien ulkopuolella.

 

http://bit.ly/ihmeita2015

 

 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä